Известие

Collapse
No announcement yet.

присадки против нагар ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• присадки против нагар ?

Миналата седмица смених гарнитурата на капака и отвътре навсякъде се виждаше доста нагар. Майстора почисти колкото можа от капака но оста още доста.
    Колата е карана само със Селения, само че като гледам сервизната книжка италианеца дето я е карал го е сменял на 16-18 000 км. Аз съм сменял 2 пъти масло единия път на 6000 и втория път на 10000.
    Доколкото проучух вариантите са три:
    1) Да сложа някакво хубаво скъпо масло с присадки (Shell, Castrol, Mobil)
    2) Да сложа пак Селения или някакво евтино + някаква присадка за почистване
    3) При смяна на маслото да използвам някакъв препарат за почистване от типа - сипваш, работи 10 мин на празен ход и сменяш маслото.

Вариант 2 излиза по скъп от вариант 1.
    За 3 вариант с препарата .. разбрах че винаги оставало от дадения препарат в кутията и можело да ми направи голяма беля.

Някой сблъсквал ли се е с подобна дилема ?
    Alfa Romeo 145 TS 1.6 1998

Има писано доста по темата с промиването разтърси се из форума но в повечето случай не е желателно да ползваш добавки по добре промивно масло обаче задължително свали картера и го почисти след подобна процедура за да нямъш проблеми .
    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

В Италия карат с хубави масла... а и не е такава мръсотия като тук...16хил км са добре за пробег Там често сменят на 20-25хил км което вече е притеснително...

И кой масла нямат присадки?? Няма такива на пазара...Или има ама са корабните Във всяко масло има присадки за почистване на нагари т.н. детергентни свойства и диспергиращи...Та нали това е в основата на всяко едно масло...Да измива двигателя, да предотвратя натрупване и съответно да има добро мазане...

Моя съвет...Ако си твърдо решил да сложиш селения, то тогава сложи Селения 20К for Alfa Romeo 10w40 полусинтетика...Карай 5-7хил. км...След това още една смяна и след това вече на 10хил. км...И си се радвай на количката... На ЛС мога да ти предложа също масло 10w40 в класът на селения...

Другия вариант е едно сериозно ремонтче на двигателя и после да си сигурен че всичко ще е окей

Остави маслото само да си върши работата, че в противен случай от много почистване незнаеш какви бели можеш да си навлечеш...

Просто не се знае на колко хил. км е двигателя ти и дали няма скоро да роди...(не ти го пожелавам)...За това ти предлагам тези по-евтини варианти...

Това е
      Last edited by VFTI; d.m.y г., 10:52.
      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
      by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
        .....
        Другия вариант е едно сериозно ремонтче на двигателя и после да си сигурен че всичко ще е окей
        .....
        Е ти къде го прати човека бре?! Баси драстичните мерки. Все пак става въпрос само за смяна на масло. Според мен най-удачен е варианта с промиването, а после масло сипваш от това, с което колата се е държала най-добре.
        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

И като се промие мотора,обикновенно става само едно,или ражда или става много по-добре,просто шанса от промиването да се отворят доста луфтове е доста голям
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

ами поради риска да роди .. май няма да промивам .. ще сложа някакво скъпо масло, щото явно селенията нещо не го бива срещу нагар.. и дано да стане с масло само
            Alfa Romeo 145 TS 1.6 1998

Comment

Първоначално публикувано от archangel Покажи съобщение
              ами поради риска да роди .. май няма да промивам .. ще сложа някакво скъпо масло, щото явно селенията нещо не го бива срещу нагар.. и дано да стане с масло само
              Кой ти ги говори тези неща
              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                Кой ти ги говори тези неща
                Аз защо,ако искаш мога да ти разкажа за доста ТС-и,които след няколко смени на масло,мотора се измива-и кво-ражда
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от archangel Покажи съобщение
                  Миналата седмица смених гарнитурата на капака и отвътре навсякъде се виждаше доста нагар. Майстора почисти колкото можа от капака но оста още доста.
                  Колата е карана само със Селения, само че като гледам сервизната книжка италианеца дето я е карал го е сменял на 16-18 000 км. Аз съм сменял 2 пъти масло единия път на 6000 и втория път на 10000.
                  Доколкото проучух вариантите са три:
                  1) Да сложа някакво хубаво скъпо масло с присадки (Shell, Castrol, Mobil)
                  ?
                  от пред тези трите селения 20 к е за предпочитане или се обади на Венци(VFTI)
                  Last edited by dimo; d.m.y г., 13:58.
                  sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    Аз защо,ако искаш мога да ти разкажа за доста ТС-и,които след няколко смени на масло,мотора се измива-и кво-ражда
                    нямах предвид раждането,а миещите свойства на маслото,че раждат раждат и най често след употреба на добавки за почистване това е.
                    Last edited by dimo; d.m.y г., 13:56.
                    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Working...
                    X